Selecteer pagina

Trendy terracotta in de badkamer

Interieurtrends

Terracotta is in 2021/2022 een absolute trendkleur. Dit najaar is deze interieurtrend nog sterker aanwezig dan anders. Of we nu rondliepen op de design week in Milaan of door het nieuws van accessoire- en meubelfabrikanten spitten: het terracotta is wat de klok slaat.

Trendy vloer

De Moods collectie van Moduleo is uitgebreid met meer vormen en designs. Er is nu keuze uit zeven vormen: Triangle, Chevron, Trapezoid, Rectangle, Parallelogram, Diamond en Hexagon. De laatste twee zijn verkrijgbaar in een grote en kleine variant. De PVC vloeren van Moduleo zijn geschikt voor keukens en badkamers omdat ze waterafstotend en antislip zijn. Bovendien kunnen ze goed tegen een stootje voor de beschermende toplaag.

 

CO2-neutraal werkblad

De eerste CO2-neutrale collectie van Silestone by Cosentino heet Sunlit Days. Hiervoor maakt de fabrikant gebruik van 99 procent hergebruikt water uit de productieprocessen, honderd procent hernieuwbare elektrische energie en minimaal twintig procent gerecyclede grondstoffen voor de samenstelling van het materiaal. Een van de vijf kleuren in dit assortiment is Arcilla Red, een aardse rode tint die doet denken aan wijn en verse regen op droge aarde, aldus de fabrikant.

 

Badkamer-accessoires

De nieuwe Sealskin collectie bestaat uit vijf series, waaronder de Brave. Deze badkameraccessoires zijn minimalistisch en een tikkeltje stoer vormgegeven. De items zijn herkenbaar aan de verticale ribbelstructuur aan de onderzijde, terwijl de bovenzijde strak is gebleven. De accessoires zijn vervaardigd van hoogwaardig kunststof in de opvallende kleuren zwart, donkergroen en terracotta. Deze serie bestaat uit meerdere badkameraccessoires, zoals een toiletborstelhouder, beker, storage box, zeepdispenser en een zeepschaal.

Handgemaakt bad

Een robuust bad met een zeer strakke vormgeving; dat is de nieuwe Petite Valencia van Concretentation. Dit vrijstaande bad biedt voldoende plek voor twee personen. Omdat dit bad met de hand gemaakt wordt, is ieder exemplaar anders. De productietijd kost twaalf tot veertien weken maar krijgt de klant een bad voor terug die niemand anders heeft. Een uniek, handgemaakt exemplaar.

Griekse troon

Het Franse concern Trone heeft een opvallend toilet. De Callipyge dankt zijn naam aan twee Griekse woorden: Kallos betekent schoonheid en Puge billen. Kortom, een wc voor mooie billen. Ook de vormgeving doet Grieks aan.

Architecturaal
Voor de nieuwe Simbiosis waskommen heeft Sandhelden zich laten inspireren door architectuur. De ribben in de zijkant heeft ontwerper Carlos del Castillo afgekeken van pilaren uit de oudheid en de verhoudingen van de wasbakken zijn afgeleid van de fibonacci-spiraal.
AFBEELDING: Simbiosis_hazelnut brown_02.jpg

Minimalistische wasmand

De nieuwe Edris wasmand van Aquanova heeft een Deense, strakke vormgeving. Het ontwerp is vervaardigd van kunstleer. Met een inhoud van 42 liter biedt de wasmand voldoende ruimte voor de vuile was van het hele gezin.

Hammam

Aquanova heeft dit jaar drie kleurenpaletten ontwikkeld voor haar badkameraccessoires, waaronder Umber. Dit is een terracotta-achtige tint die zich goed laat combineren met zwart en marmersoorten. Met deze kleur creëer je een hammam in huis.

Widgets

Hier komen widgets (ads, nieuwsbrief, doorbladerbaar blad etc)

Gerelateerd

“Dit was de moeilijkste  opdracht die ik kon krijgen”

“Dit was de moeilijkste opdracht die ik kon krijgen”

Vijf vragen aan productontwerper Bertrand Lejoly De Belgische product designer Bertrand Lejoly ontwierp voor Duravit de nieuwe D-Neo-serie, bestaande uit keramiek, meubels, ligbaden en kranen. Een gemakkelijke opdracht was het niet, zo vertelt hij. “Een mooie...

Badmeesters: B-bis Architecten

Badmeesters: B-bis Architecten

Sommige interieurarchitecten en designers durven echt out of the box te denken. Ze komen met de meest waanzinnige badkamers. Creatief, ongeremd en met een geheel eigen stijl. In deze editie van out of the box B-bis Architecten uit Antwerpen. Mede-eigenaar Sebastiaan...

Dekker Zevenhuizen: Maatwerk in de badkamer

Dekker Zevenhuizen: Maatwerk in de badkamer

Waarom kun je wel een maatwerkkeuken krijgen, maar zijn standaard meubels in de badkamerbranche nog gewoontegoed? Dekker Zevenhuizen heeft hiervoor een oplossing ontwikkeld; een nieuw merk genaamd Qisani dat op maat gemaakte badmeubels levert die zijn gemaakt van...

Ontvang onze nieuwsbrieven