Selecteer pagina

Badmeesters: B-bis Architecten

Sommige interieurarchitecten en designers durven echt out of the box te denken. Ze komen met de meest waanzinnige badkamers. Creatief, ongeremd en met een geheel eigen stijl. In deze editie van out of the box B-bis Architecten uit Antwerpen. Mede-eigenaar Sebastiaan Leroy geeft antwoord op onze vragen.

Hoe zijn jullie tot een knalgele badkamer gekomen?
“In dit geval was de klant erg geïnteresseerd in architectuur en heel begaan met de totstandkoming van het ontwerp. Voor de ouderbadkamer hebben we een zachtere tint gekozen, een lichtgroen. Dit is minder belastend voor de ogen. Maar dat hoefde niet voor de kinderbadkamer. Daar durfden we de toepassing van gele betegeling wel aan.”

Even voorstellen
“B-bis architecten zijn ontwerpers die zich toeleggen op kleinschaligere architecturale projecten, de interieurvormgeving van woningen, kantoren en winkels, het bedenken van scenografieën voor tentoonstellingen en podiumkunsten, tijdelijke installaties en meubelontwerp. Evert Crols, Dirk Engelen en Sven Grooten hebben samen B-bis architecten opgericht en ik ben hier twaalf jaar geleden bijgekomen als vennoot.”

Wie van jullie denkt het meest ‘out of the box’?
“Dat weet ik eigenlijk niet. We werken echt als team samen en hebben we voor iedere klant een projectleider. Dat is nooit een van ons vier. Er gaat veel overleg vooraf aan een ontwerp, maar omdat we al zolang samenwerken is dat een proces dat heel natuurlijk en soepel verloopt. Het beste idee telt en van daaruit nemen we beslissingen. Vervolgens werken we nauw samen met de klant om tot het uiteindelijke ontwerp te komen.”

(Interieur)architectuur of meubelontwerp: wat doen jullie het liefst?
“We werken aan alle soorten opdrachten even graag, Van deurklink tot stadswijk. We willen ons perspectief heel breed houden, dat geeft ons energie en inspiratie.”

Wat is de grootste misvatting over interieurdesign?
“Dat het ondergeschikt zou zijn aan architectuur. We denken vaak van binnenuit en dan begin je met het interieur en het gebruik van de ruimte door de opdrachtgevers. Dus vaak is de architectuur een omhulsel van het interieur.”

Wat is jullie inspiratiebron?
“Dat is lastig te zeggen, omdat we heel breed zijn opgeleid. Maar de klassieke architectuur is wel echt onze basis. Verder houden we van echte kleuren. We houden van duidelijkheid. En we zijn niet bang om deze heldere tinten toe te passen.”

Wat is een ontwerper waarvan jullie zeggen: “Je denkt dat wij ‘out of the box’ denken? Dan moet je die ontwerper eens opzoeken!”
“Voor letterlijk ‘out of the box’ denken en ontwerpen zou je naar oosterse ontwerpers kunnen kijken. Zij denken vaak heel holistisch waardoor de grenzen tussen binnen en buiten vervagen. Dat is dus letterlijk ‘out of the box’. Een mooi voorbeeld is de Japanse architect Terunobu Fujimori.”

Widgets

Hier komen widgets (ads, nieuwsbrief, doorbladerbaar blad etc)

Gerelateerd

Trendy terracotta in de badkamer

Trendy terracotta in de badkamer

Interieurtrends Terracotta is in 2021/2022 een absolute trendkleur. Dit najaar is deze interieurtrend nog sterker aanwezig dan anders. Of we nu rondliepen op de design week in Milaan of door het nieuws van accessoire- en meubelfabrikanten spitten: het terracotta is...

“Dit was de moeilijkste  opdracht die ik kon krijgen”

“Dit was de moeilijkste opdracht die ik kon krijgen”

Vijf vragen aan productontwerper Bertrand Lejoly De Belgische product designer Bertrand Lejoly ontwierp voor Duravit de nieuwe D-Neo-serie, bestaande uit keramiek, meubels, ligbaden en kranen. Een gemakkelijke opdracht was het niet, zo vertelt hij. “Een mooie...

Dekker Zevenhuizen: Maatwerk in de badkamer

Dekker Zevenhuizen: Maatwerk in de badkamer

Waarom kun je wel een maatwerkkeuken krijgen, maar zijn standaard meubels in de badkamerbranche nog gewoontegoed? Dekker Zevenhuizen heeft hiervoor een oplossing ontwikkeld; een nieuw merk genaamd Qisani dat op maat gemaakte badmeubels levert die zijn gemaakt van...

Ontvang onze nieuwsbrieven